Foci helyett hoki és kosár!

Szép jó estét mindenkinek, karthago megint felütötte a fejét. Meg vakarta, mert nem látott "rendes" focimeccset magának. Ám mivel tudom, hogy a labda rúgásán kívül a pakk ütését és a labda dobását is szeretitek, nem bánom, egyet-egyet elővarázsoltam a cilinderből.

A keddi nap szépen alakult - a csehek már a 3. percben vezettek, a románok, ha nehezen is, de legyőzték Luxemburgot, míg a görög-lengyel döntetlen lett. A szerda a pihenésé volt, de kettőt már nem akartam aludni fogadás nélkül.

Így hát körülnéztem és megakadt a szemem a dán hokiligán. A rájátszás végén járunk, én pedig a bronzmeccsért zajló küzdelem első találkozójára tettem egy pici pénzt. A címvédő Sönderjyske idén nem nyerhet, de a bronz is szépen csillog. Ehhez elsőként egy idegenbeli siker lenne a legjobb módszer, szerintem be is húzzák a Rodovre otthonában.

A másik csatát Los Angelesben játsszák, a Lakers remek formában van, úgy vélem, Staples Centerben nem lesz akadálya annak, hogy Bryanték legyőzzék a Dallast.A Clipperst ma legyőzte a Mavericks, itt az ideje, hogy bosszút álljon rajta a nagytesó.

A kettőskötésre 612 forintot tettem, az 1,95-ös összoddsznak hála 1193-at nyerhetek, ha jönnek a tippek. Jöjjenek csak! Sok szerencsét mindenkinek!

TIPPJEIM (kettőskötésben):

Rodovre-Sönderjyske (hoki) 2 - kezdés: 19.00

Los Angeles Lakers-Dallas Mavericks 1 - kezdés: péntek 04.30

Pályán Európa csapatai

Szép napot minden kedves olvasómnak, karthago ismét jelentkezik. Elnézést, de technikai okok miatt csak most tudtam gép közelébe kerülni, tudom, megígértem, hogy minél hamarabb jövök. De, talán még nincs annyira későn.

Gyorsan mondanám, mit választottam mára. Három meccs, két selejtező, egy barátságos.

Az első a cseh-liechtenstein találkozó, amelynek első félidejében úgy vélem, beakad egy lövés, szerintem lesz legalább egy találat. A görög-lengyel meccs nekem 1, X, a hellének nyertek Máltán a 95. percben, vezetik csoportjukat, még akkor is fel vannak dobva, ha ezúttal csak egy barátságos összecsapás következik a számukra. A lengyelek két potyagóllal kaptak ki legutóbb a nem túl acélos litvánoktól, s bár több van bennük, ezúttal sem nyernek. Főleg, mert vannak görög felmenőim is... A harmadik mérkőzésen román sikert jósolok, nem hiszem, hogy nagy a rizikó, lévén szomszédaink odahaza fogadják Luxemburgot.

A hármaskötésre 1910 forintot tettem, ha bejön, akkor 2922-t tehetek zsebre. Legyen így, kívánok mindenkinek sok szerencsét és jó szurkolást! Hajrá, magyarok!!!!!

TIPPJEIM (hármaskötésben):

Csehország-Liechtenstein  0,5 gólnál több az 1. félidőben - kezdés: 17.30

Románia-Luxemburg 1 - kezdés: 19.45

Görögország-Lengyelország 1, X - kezdés: 20.30

MDAVID TIPPJEI:

Anglia - Ghana 1
Hollandia - Magyarország 1
Litvánia - Spanyolország 2
Németország - Ausztrália 1
Fehéroroszország - Kanada 1X
Franciaország - Horvátország 1X
Kolumbia - Chile 12
Szlovákia - Dánia X2
Törökország - Ausztria 1X
Ukrajna - Olaszország X2
Észak-Írország - Szlovénia 1X
Észtország - Szerbia X2

SZENDEROSSZ TIPPJEI:

1. Hollandia-Magyaro. 3,5 gól felett 2,20
2. Litvánia-Spanyolo. Vendégcsapat mindkét félidőben szerez gólt 2,05

Hétfői bemelegítés az EB-selejtezőkre!

Szervusztok, srácok, karthago újra jelentkezik. Nos, a péntekről ne beszéljünk (kint voltam a hollandok ellen, a sírógörcs kerülgetett), viszont a szombatról se (az angolok simán, a görögök a 95. percben nyertek, ám az oroszok ikszeltek az örményekkel). Azt hiszem, mostantól inkább szivacslabda-meccsekre fogadok majd.

No, addig is, míg nem lelek rá ilyen meccsre, addig maradok a focinál: a hétfő nem a futballról szól, ám a keddi újabb Eb-selejtezőkör előtt két összecsapást mégis találtam magamnak.

A kettőskötés első meccsét 18.15-től rendezik, az utánpótlásban mindig erős spanyolok barátságos meccsen fogadják az észak-íreket. Elvben nem lehet gond a hazai siker, ezért ki is vettem fix 1-re.

A másik meccs már nem ennyire egyértelmű, az angol harmadosztályban egyetlen meccset rendeznek: két botrányosan rossz csapat találkozik egymással, a 15. Oldham a 20. Tranmere-t fogadja. Bár egyáltalán nem egyértelmű, úgy vélem, a hazaiak legalább egy pontot otthon tartanak.

Kockázatos a tipp, hiszen az Oldham idejét sem tudja, mikor nyert utoljára: én tudom, hat meccsel ezelőtt, legutóbbi négy bajnokiját bukta, úgyhogy most már itt lenne az ideje egy jobb eredménynek. A látogató sem kényezteti el szurkolóit - legutóbb hat meccsel ezelőtt nyert idegenben (a rivális Plymouth otthonában), azóta 3 zacskó, két iksz. Legutóbb 0-0-s döntetlent játszott egymással ez a két alakulat.

TIPPJEIM (kettőskötésben):

Spanyolország (U17)-Észak-Írország (U17)  1 - kezdés: 18.15

Oldham-Tranmere  1, X - kezdés: 20.45

 

Eb-selejtezők: beindul a nagyüzem!

Szép napot mindenkinek srácok, itt újra karthago. A keddi abszurd pillanatokat szerdán kipihentem, de nem volt könnyű. Az a rohadt Ascoli. Na mindegy, erre mondják azt, hogy bunda. Vagy hogy hülye vagyok. Mindegy.

Vannak fontosabb dolgok is az életben, mint az olasz másodosztály. Itt vannak mindjárt az Eb-selejtezők. Gondolkodtam, csűrtem-csavartam, aztán kiválasztottam három találkozót a pénteki és a szombati napról. Hármaskötésem a következő.

Szerintem az Oroszok megnyerik meccsüket Örményországban, a görögök Máltáról, az angolok pedig Walesből hozzák majd el a pontokat.

Örményországnak most ütős kis csapata van, bár az írek 1-0-ra legyőzték őket odahaza, mindent elárul a tény, hogy csupán két ponttal gyűjtöttek kevesebbet a listavezető oroszoknál a B-csoportban. Az ilyen meccsek mindig nagy presztízzsel bírnak, az egykori szovjet utódállamok mindig orosz vért akarnak inni. Noha a szlovákok 3-1-re beégtek Jerevánban, miközben megverték idegenben az oroszokat úgy vélem, éppen a presztízs miatt veszi mindenképpen komolyan a meccset a szbornaja. Na, meg a pontok miatt is persze.

A második meccsen Málta fogadja Görögországot az F jelű csoportban. A görögök másodikak, kellenek nekik a pontok a két egységgel előrébb lévő horvátok elcsípéséhez. A hazaiak négy meccsből nulla ponttal kullognak az utolsó helyen, és mindössze egy gólt lőttek, kilencet kaptak. Elvben nem lehet kérdés, de mint az összes meccsen, itt sem lehet igazán tudni, ki milyen formában érkezik meg a megméretésre. Ettől függetlenül ezt be kell húzniuk a helléneknek.

A harmadik összecsapás szintén egy vérbeli presztízsmeccs. Walesbe látogat Anglia, az Egyesült Királyság ünnepet ül szombaton. Bale kiesett a hazaiaktól, a legnagyobb sztár hiánya és az angolok második helye azt mondatja velem, hogy megnyerik ezt a harcot a háromoroszlánosok. A G-csoportot Montenegró vezeti hárompontos előnnyel, de ők eggyel többet játszottak. Behúzza Anglia, na.

A hármaskötésre 1500 forintot tettem, s mivel az összoddsz 2,56, ha nyerek, 3840 forintot kapok vissza. Rám férne.

Várom a Ti tippjeiteket is természetesen, sok siker és szerencsét mindenkinek! Ja, és persze HAJRÁ, MAGYAROK!!!!!!!!!

TIPPJEIM (hármaskötésben):

Örményország-Oroszország  2 - kezdés: szombat 16.00

Málta-Görögország 2 - kezdés: szombat 20.30

Wales-Anglia 2 - kezdés: szombat 16.00

ZSOLTTI TIPPJEI:

Futball, Eb-selejtezők 2012
Szlovénia - Olaszország
Meccs eredmény : Olaszo. (Nyereményszorzók : 2,00)

Futball, Eb-selejtezők 2012
Magyarország - Hollandia
Meccs eredmény : Hollandia (Nyereményszorzók : 1,50)

Futball, Eb-selejtezők 2012
Spanyolország - Csehország
Meccs eredmény : Spanyolo. (Nyereményszorzók : 1,25)

Futball, Válogatott mérkőzések
Dél-Korea - Honduras
Meccs eredmény : Dél-Korea (Nyereményszorzók : 1,45)

Futball, Válogatott mérkőzések
Észtország - Uruguay
Meccs eredmény : Uruguay (Nyereményszorzók : 1,55)

Értékes tippek kedd estére!

Szép jó napot minden kedves olvasómnak, karthago ismét jelentkezik.

A tegnapi nap elszomorított, mert úgy éreztem, a kettőskötés elég erős, ezért is tettem rá 2100 forintot. Erre ez a buta Midtjylland kikapott, tényleg nem volt benne a levegőben, semmi sem utalt arra, hogy elvérzik a negyedik helyezett csapat. Köszönöm az együttérzést. Viszont ahogy olvastam, többen köztetek kosármeccsen buktatok, az még idegesítőbb lehet, ha ikszen vagy egy-két ponton megy el a tipp. Pfff! A Bochum viszont hozta a Cottbus elleni derbit, na ez sokkal nehezebb meccs volt, aztán mégis. na mindegy, nem bosszantom már magam tovább.

Kedden, ha lehet, még kevesebb normális meccset találtam, az egyiken mégis megakadt a szemem. Az olasz másodosztályú Ascoli-Vicenza találkozóról beszélek, ahol a vendégek méltánytalanul alulrangsoroltak. Az oddszok legalábbis esélytelenségükről árulkodnak.

Én meg azt mondom, hogy nem fognak kikapni! A Vicenza a hetedik, a hazaiak a 14. helyen állnak, s bár inkább nekik kellenek a pontok a kiesés elkerülése érdekében, szerintem a vendég van annyira erős, hogy legalább egy ikszet elérjen. Mindkét csapat jó formában van: a hazaiak utolsó három otthoni meccsükön két győzelem mellett egy döntetlent értek el, viszont a vendégek is ugyanezzel a sorral büszkélkedhetnek, csakhogy három idegenbeli fellépésükön. A Vicenza nem szereti Ascolit, 2003 óta nem nyert itt. Ám mégis, én úgy érzem, a vendégek legalább egy pontra jók lehetnek, így az 1,52-es oddsz értékesnek tűnik a számomra. Teszek is rá 1950 forintot.

És közkívánatra egy kis hoki: úgy gondolom, hogy a Trinec le tudja győzni a Slavia Prahát a cseh jégkorong-bajnokságban, az alapszakasz győztese a 14 csapatos liga hetedik helyezettjét látja vendégül. A rájátszásban az elődöntőben 1-0-ra vezet a Trinec, amely az első meccsen 5-3-ra verte ellenfelét. Szerintem most is megveri otthon. 1,55 az oddsz rá a Betclicen, 650 forintot teszek is rá, 1008-at nyerhetek vissza. Csak a játék és a Ti kedvetekért.

Mindenkinek sok szerencsét!

TIPPJEIM:

(két darab egyeskötés)

Ascoli-Vicenza X, 2 - kezdés: 20.45

Trinec-Slavia Praha 1 - kezdés: 18.10 (hoki!!!)

 

 

 

Ha hétfő, akkor mi van?

Hi, everybody! Karthago újra jelentkezik!

A vasárnap nagyszerűen sikeredett, mindhárom meccsem bejött, remélem többen követtetek, mert ha igen, akkor én még boldogabb vagyok. Nyertes tipposzlop után könnyű annak lenni.

Háát, igen, ha hétfő, akkor mi van? Mert sok minden, főleg a válogatottak miatt most nincs. Én azért addig-addig kutakodtam, amíg két meccset ki nem szedtem a kiskosárból. Az egyik egy dán első osztályú, a másik egy német másodikligás.

Először is úgy vélem, a negyedik Midtjylland nem fog kikapni a nyolcadik Sonderjyske otthonában. Az elmúlt öt évben sem tudta megverni a hazai a vendéget, amely sokkal jobb formában várja ezt a bajnokit. Utolsó két itteni meccsükön egyaránt 2-0-s vendégsiker született. A látogató az egyik legjobb távol saját pályájától, míg a Sonderjyske az egyik leggyengébb odahaza.

A kettőskötés másik tagja egy igazi rangadó, a harmadik Bochum a hatodik Cottbust fogadja. Szerintem legalább egy pontot otthon tart majd a pályaválasztó: azonos forma, azonos erősség, azonos cél. Izgalmas kis meccs vár ránk hétfő este. Bochumba mostanság nem nyerni járnak az ellenfelek, bevehetetlen bástyának tűnik a VfL stadionja. A hazaiak ott vannak az élbolyban, már ami a hazai szereplést illeti, kettejük legutóbbi bajnokiját ebben a leosztásban 3-2-re meg is nyerték.

A kettőskötésre 2067 forintot tettem, s mivel 1,49-es a szorzó, 3079 forint jöhet vissza, már amennyiben szerény számításaim megállják a helyüket.

Sok szerencsét mindnyájatoknak!

TIPPJEIM (kettőskötésben):

Sonderjyske-Midtjylland 2, X - kezdés: 19.00

Bochum-Cottbus 1, X - kezdés: 20.15

 

 

Olasz, spanyol és osztrák meló...

Szép napot kívánok mindenkinek, karthago jelentkezik.

A szombati felemás nap után - a Milan jó édes anyját... - vasárnap ismét találtam néhány gyöngyszemet, bár biztosan vannak, akiknek nem tetszenek majd. Ez az élet rendje.

Na mindegy. Három meccs jön, hármaskötésben. Egy Itáliából, egy s zomszédból, egy pedig Hispániából. Úgy vélem, az Inter kihsználja odahaza a Milan vereségét és legyőzi a Leccét, a Salzburg nem kap ki odahaza az Austria Wien elleni osztrák rangadón és a Santander sem szomorkodik majd a Sociedad elleni hazai bajnokija után.

A hármaskötésre 1474 forintot tettem, ha minden rendben lesz, akkor 2667 forintot kapok vissza. AZ összoddsz 1,81.

Sok szerencsét mindenkinek és kellemes meccsnézést!

TIPPJEIM (hármaskötésben):

Inter-Lecce 1 - kezdés: 15.00

Salzburg-Austria Wien 1, X - kezdés: 16.00

Santander-Real Sociedad 1, X - kezdés: 17.00

 

ARSENAL TIPPJEI:

Inter Lecce H
Udinese Catania H
PSV Utrecht H
Sahtar Volyn H
Chelsea Man City H
Panathinaikos Kerkira H

MDAVID TIPPJEI:

1. szelvény:

Atlético Madrid - Real Madrid 2
Doncaster Rovers - Queens Park Rangers 2
Ipswich Town - Scunthorpe United 1
Manchester United - Bolton 1
Tottenham - West Ham United 1
Udinese - Catania 1
West Bromwich - Arsenal 2

2. szelvény (egy rázósabb)

FC Nürnberg - Werder Bremen 1
Fiorentina - AS Roma X
Palermo - AC Milan 2
Stoke City - Newcastle United 1
Újpest FC - MTK Budapest 1

És végül pedig egy kétesélyes

Aston Villa - Wolverhampton Wanderers 1X
Borussia Dortmund - Mainz 05 12
Eintracht Frankfurt - St. Pauli 12
Everton - Fulham 1X
Leicester City - Portsmouth 12
Mallorca - Real Zaragoza 12
Palermo - AC Milan 12
Siófok - Vasas X2
Sporting de Gijón - Almeria CF 1X
Swansea City - Nottingham Forest 12
Valencia - Sevilla 12
Wigan Athletic - Birmingham 1X

szupertotó:

1 Aston Villa - Wolves 1 1 1
2 Blackburn - Blackpool 1 x 2
3 Manchester Utd - Bolton 1 1 1
4 Stoke - Newcastle 1 1 1
5 West Bromwich - Arsenal 2 2 2
6 Wigan - Birmingham 2 x 1
7 Lazio - Cesena 1 1 1
8 Mallorca - Real Zaragoza x 2 1
9 Everton - Fulham 2 x 1
10 B. Dortmund - Mainz 2 1 1
11 Barcelona - Getafe 1 1 1
12 Palermo - AC Milan x 2 2
13 Lyon - Rennes x 1 1
14 Atl. Madrid - Real Madrid 2 2 2

CSABI TIPPJEI:

MU-BOLTON H
Barca-Getafe (0-1-es hendi) H
Inter-Lecce H

YOSSARIAN TIPPJEI:

kötésben:
1. PSV-Utrecht 1
2. FC Porto-Académica 1
3. Manchester United–Bolton 1
4. Barcelona-Getafe 1
5. Inter–Lecce 1
eredő odds: 2,8

Csillagos szombat!

Szervusztok, srácok, karthago újra itt!

Már megint késésben, ne haragudjatok, egyszrűen képtelen voltam hamarabb géphez jutni.

Szóval gyorsan két tipp, mert az angolok kezdenek! 1500 forintot tettem a kettőskötésre, ha bejön, akkor 2595-öt nyerek (1,73-as összoddsz).

MA MÉG JÖVÖK! Sok szerencsét mindenkinek!

TIPPJEIM I. (kettőskötésben):

MU-Bolton 1 - kezdés: 16.00

Stoke-Newcastle 1, X - kezdés: 16.00

Üdv újra mindenkinek! A délután szerencsére jól sült el, az MU a 88. percben nyert, a Stoke 4-0-val gálázott, úgyhogy jött a pénz. Ígértem, hogy jövök, de megint sietnek kell, mert a franciák kezdenek. Így megy ez sajna, egymást érik a meccsek.

Hármaskötésben játszom 1650 forintból plusz egy ezres csinálhatok (összoddsz: 1,61). Hajrá, sok szerencsét mindenkinek!

A csillagokkal teli szombat folytatódik!

TIPPJEIM II (hármaskötésben):

Auxerre-Sochaux 1, X - kezdés: 19.00

Barcelona-Getafe 1 - kezdé: 20.00

Palermo-Milan X, 2 - kezdés: 20.45

 

MDAVID TIPPJEI:

1. szelvény:

Atlético Madrid - Real Madrid 2
Doncaster Rovers - Queens Park Rangers 2
Ipswich Town - Scunthorpe United 1
Manchester United - Bolton 1
Tottenham - West Ham United 1
Udinese - Catania 1
West Bromwich - Arsenal 2

2. szelvény (egy rázósabb)

FC Nürnberg - Werder Bremen 1
Fiorentina - AS Roma X
Palermo - AC Milan 2
Stoke City - Newcastle United 1
Újpest FC - MTK Budapest 1

És végül pedig egy kétesélyes

Aston Villa - Wolverhampton Wanderers 1X
Borussia Dortmund - Mainz 05 12
Eintracht Frankfurt - St. Pauli 12
Everton - Fulham 1X
Leicester City - Portsmouth 12
Mallorca - Real Zaragoza 12
Palermo - AC Milan 12
Siófok - Vasas X2
Sporting de Gijón - Almeria CF 1X
Swansea City - Nottingham Forest 12
Valencia - Sevilla 12
Wigan Athletic - Birmingham 1X

szupertotó:

1 Aston Villa - Wolves 1 1 1
2 Blackburn - Blackpool 1 x 2
3 Manchester Utd - Bolton 1 1 1
4 Stoke - Newcastle 1 1 1
5 West Bromwich - Arsenal 2 2 2
6 Wigan - Birmingham 2 x 1
7 Lazio - Cesena 1 1 1
8 Mallorca - Real Zaragoza x 2 1
9 Everton - Fulham 2 x 1
10 B. Dortmund - Mainz 2 1 1
11 Barcelona - Getafe 1 1 1
12 Palermo - AC Milan x 2 2
13 Lyon - Rennes x 1 1
14 Atl. Madrid - Real Madrid 2 2 2

CSABI TIPPJEI:

MU-BOLTON H
Barca-Getafe (0-1-es hendi) H
Iner-Lecce H

YOSSARIAN TIPPJEI:

kötésben:
1. PSV-Utrecht 1
2. FC Porto-Académica 1
3. Manchester United–Bolton 1
4. Barcelona-Getafe 1
5. Inter–Lecce 1
eredő odds: 2,8

egyesével:
Manchester - Bolton 1
Tottenham - West Ham 1
*(1-0) Atletico - Real 2

Hurrá, itt a péntek!

Jó estét mindenkinek, karthago jelentkezik.

A holland nap beigazolódott, kár, hogy nem az Ajax, hanem a Twente miatt ment tovább két németalföldi az El-ben. A PSV hozta az elvártakat, az Ajaxot viszont nem értettem. Mindegy, ez van.

Viszont itt a péntek, kezdődik a hétvége, úgyhogy hurrá!

Gyorsan leírom tippjeimet, a németek hamarosan kezdenek.

A meccsekre 2100 forintot tettem (1,49-es összodsz), így egy ezres jöhet vissza, ha nyerek. Sok szerencsét mindenkinek!

TIPPJEIM (kettőskötésben):

1860 München-Karlsruhe 1, X - kezdés: 18.00

Dijon-Metz 1, X - kezdés: 20.00

Holland nap az Európa-ligában!

Jó estét minden kedves olvasómnak, karthago újra felütötte a fejét. Meg vakarta is. Merthogy a nagyszerű Bajnokok Ligája-siker után elvben most az Európa-ligában kellene vitézkednie.

Végignéztem a tétlapot, de megmondom őszintén, egyik meccs sem tetszett. Persze, adná magát a Zenit, meg a Manchester City, meg a Liverpool, és a Porto, de valahogy nem fűlik rájuk a fogam.

A nagy vakarózás vége az lett, hogy 1161 forintért "eladtam a lelkem" a holland csapatoknak. Az Ajax a Szpartak Moszkva, a PSV pedig a Glasgow Rangers vendége lesz a sorozat nyolcaddöntőjének visszavágóin.

Az amszterdamiak véletlenül kaptak ki 1-0-ra a játékba még nem lendült orosz társaságtól, szerintem ez a csapat van annyira jó, hogy egy döntetlent azért összeszed a hideg keleten. Igaz, ezzel is kiesnének, lévén számukra 0-1-ről indul a mandula.

Dzsudzsák Balázsék bitang rosszul játszottak odahaza a Rangers ellen, amely most a skót bajnoki címre hajt, másodállásban pedig bunkerfocit játszik az európai kupaporondon. Védekezni nagyon tudnak, jóllehet, az 53 ezres nézősereg biztosan kinyitja majd őket az Ibroxban. Ebben bízom én is, no meg abban, hogy magyar góllal, idegenben harcolja ki az általam jobb csapatnak tartott PSV a továbbjutást.

Az 1161 forintra egy ezres jöhet, ha jól gondolkodtam - az összoddsz: 1,86. Sok sikert mindenkinek és kíváncsian várom a Ti tippjeiteket is!

TIPPJEIM (kettőskötésben):

Szpartak Moszkva-Ajax Amszterdam X, 2 - kezdés: 19.00 (az első meccsen: 1-0)

Glasgow Rangers-PSV Eindhoven X, 2 - kezdés: 21.05 (az első meccsen: 0-0)

 

 

 

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás