Felmerült, hogy ezzel a lendülettel képtelenség megduplázni az 50 ezer forintomat 2011. január 31-ig a napituti.blogger.hu-n. Nos, ezúttal ezzel a témával szeretnék foglalkozni a harmadik hét összefoglalása előtt. A felvetés teljesen jogos, ezt már akkor és annak megírtam, aki feltette. Ugyanakkor azt is mondtam, hogy ennek a játéknak – bízom benne, nem tartjátok szentségtörésnek – nem ez az elsődleges célja.
Amikor felkértek, örömmel mentem bele a játékba, jóllehet tudtam, nem feltétlenül fog erről szólni az én történetem (nem, nem magyarázom a bizonyítványt, ahhoz már kissé öreg vagyok). Mármint a duplázásról. Ugyanakkor nem tartottam mindezt felségárulásnak sem, hiszen a blog célja az, hogy minél többen „találkozzunk”, vitatkozzunk, elmélkedjünk, osszuk meg véleményünket. Persze, az is benne volt a pakliban, hogy kapok hideget-meleget, de, én ennek ellenére örömmel veselkedtem neki.
Félreértés ne essék, nem zártam és még most sem zárom ki annak a lehetőségét, hogy megduplázzam 50 ezer összeszedett forintomat. Ehhez azonban – és az olvasó jól látta – fel kellene rúgnom néhány szabályt. Még az is előfordulhat, hogy megteszem, de nekem sokkal fontosabb volt az, hogy játszva tanítsam azt, ami 14 éve a kedvenc hobbim. És azt is tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen ilyen „őrült”.
Viszont tudni kell a játékszabályokat, mert nem babra megy a játék. Ezt igyekszem mindenkiben megerősíteni, mert ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy ne húzd le magad a vécén, azaz ne veszíts el mindent. Remélem, ezzel megválaszoltam az egyik legfontosabb kérdést, ám ha van, vannak még, csak nyugodtan tegyétek fel. Ja, és várom a sok-sok tippet. Beszéljük meg őket! No, akkor jöjjön a heti áttekintő, a végén pedig vricsi4 hétfői tippje az Arsenal-Chelsea-re...

HÉTFŐ

Remek hetet zártam, hiszen az összmérlegem 50 560 forint volt. Ez a hét azonban maga volt a pechszéria. De régen is volt, amikor a Le Havre kapujára egyszer lőtt a Nantes – azzal pedig nyert. A Setúbal-Sporting meccs első félidejében hiába volt gól, a kettőskötéssel 1000 forintom veszett oda. Az igaz, hogy a Makkabi Tel-Aviv megverte idegenben a Beer Shevát, ebből bejött 560 forint – összességében mégis veszítettem 440-et.
Összmérleg: 50 120 forint.

KEDD

Kedden folytatódott a „vicces” hét, igaz, nem tudtam rajta nevetni. Miközben a Lorient nem kapott ki a Montpellier-től, addig a Celtic otthon képtelen volt legyőzni a Kilmarnockot. Sőt, 55 év után majdnem kikapott tőle. Mivel kettős volt a kötés, ezt 2000 forintom bánta.
Összmérleg: 48 120 forint.

SZERDA

És akkor jött a szerda: az ütött-kopott Monacóban bíztam a Sochaux ellen (2-1), itt is a nehezebb jött be, a spanyol kupameccs viszont megint feloldotta az erősnek vélt kettőskötést. A Betis otthon kapott ki 2-1-re a nagynevű Getafétól, így újabb 2000 forint esett áldozatul. A fejemet fogtam, de higgadtnak kellett maradnom.
Összmérleg: 46 120 forint.

CSÜTÖRTÖK

Nos, ezt a napot feltöltődésre használtam bár a Larissza-AEK görög kupameccsen a vendégeket favorizáltam volna. Nem tettem, de természetesen az athéniak agyonverték a kicsi Larisszát…
Összmérleg: 46 120 forint.

PÉNTEK

Eljött a Karácsony, ezen a szép és szent napon arab barátaink futballoztak csak, így két egyiptomi bajnokit választottam ki magamnak. Nem volt kötés, de szerencsémre az el-Maszri odahaza, a Zamalek pedig idegenben győzött – így a karácsonyfa alá végre győztes szelvényeket kaptunk, kaptam. Előbbire 550, utóbbira 275 forint pluszt kaptam, összesen 825-öt.
Összmérleg: 46 945 forint.

SZOMBAT

A szombat is kimaradt, engedelmetekkel, hiszen tulajdonképpen semmi sem történt a futballpályákon…
Összmérleg: 46 945 forint.

VASÁRNAP

Felemás érzésekkel, ezt a hetet tipikusan pechhel zártam. A fő kettőskötésem bejött, azaz a Manchester United 2-0-ra nyert, csakúgy, mint a Bolton. Erre a szelvényre egy ezrest kaptam. Ott volt viszont a kicsit rizikósabb másik: nem gondoltam volna, hogy ennyire az. A Derby County meccsét elhalasztották, de a Sheffield United-Hull City másodosztályú kiesési rangadót megrendezték. Azt szerettem volna, ha a hazaiak nem kapnak ki: a második félidőben már 0-2 volt az állás, innen egyenlített a United. A 93. percben ők jöhettek szöglettel – a 94. ben pedig Jimmy Bullard a Hullnak nyerte meg a meccset. Mi ez, ha nem pech? 945 forint mínusz, a napot így plusz 55 forinttal zártam 1500 helyett…
Összmérleg: 47 000 forint.
Itt tartunk most, tehát 50 560 forintról 47 000-re jutottam. Innen már  csak felfelé vezethet az út! Hétfőn természetesen folytatódik a játék a napituti.blogger.hu-n.
------------------------------------------------------------------------------
VRICSI4 HÉTFŐI TIPPJE:
Egyik olvasóm, vricsi4 szerint az esti Arsenal-Chelsea angol bajnoki csúcsrangadón az Arsenal nem nyerhet. Úgy véli, a Chelsea most vet véget vesszőfutásának, de legalább egy ikszre képes lehet, Egy szó mint száz: Arsenal-Chelsea 2 (x).

betclic.hu
Felül látható, hogy állok most Fotó: betclic.hu