Liverpool, áléé!

El kell árulnom egy titkot magamról. Szeretem a Liverpoolt. Bocs.

Nos, ennek ezúttal sem lehet semmi köze legfrissebb tippemhez, mert ugye mindig azt mondom: ne tegyél pénzt csak azért egy csapatra, mert az a kedvenced. Elfogult lehetsz, aztán meg hülye.

Bármilyen furcsa azonban, most nem készülök hülyeségre, noha a Liverpoolba eddig szinte mindenki belerúgott. De tényleg. Ott kullognak a Vörösök a tabella hátulján. Borzasztó forma, gyenge támadójáték jellemzi.

Legutóbb azonban történt valami, és nem a tulajváltásra gondolok. Nyertek. Abban bízok, úgy érzem, hogy a Blackburn elleni 2-1-es siker átszakította a gátakat. Ráadásul Fernando Torres is gólt lőtt, ott is véget érhet egy önostorozó időszak. A Liverpool jobb csapat annál, ahol leledzik.

A Milan tavaly kezdett úgy, hogy azt hitték, kiesik. A Roma "száz" pontos hátrányt dolgozott majdnem le az Interrel szemben a legutóbbi Serie A hajrájában. És a többi, mindenki tudja, bla, bla.

2009 augusztusában 3-2-re nyert a Reebokban a Pool. Előtte 2-0-ra, még előtte 3-1-re diadalmaskodtak, tehát szertnek arrafelé járkálni a Vörösök.

Ám ha a nyers tényeket nézzük, e pillanatban a Wanderers az esélyes. Nem akarok - mert nem szabad - elfogult lenni. A Poolnál csak a Wolverhampton van rosszabb formában a ligában. Én mégis úgy gondolom, hogy a Hodgson-fiúk nem kapnak ki.

Mert nem kapnak ki!

Vasárnap 17 órától kiderül...

Tippem:

Bolton-Liverpool X, 2.

u.i. Jaaaa, és köszönöm Kaiserslautern!!!!!!!

Hajrá, Lautern!

A Kaiserslautern a Mönchengladbach együttesét fogadja a Bundesliga aktuális fordulójában. A hazaiak korábban a Bayern Münchent legyőzték odahaza - hja, ez volt az egyetlen hazai sikerük... - , a Gladbach viszont fantasztikus kupameccsen, tizenegyesekkel ütötte ki a Leverkusent hétközben.

Igazi hatpontos meccsről, kiesési rangadóról van szó, ahol azt gondolom, bármennyire is feldobottak a vendégek, nem sikerül nekik nyerni. Mert amennyiben a Lautern kikap, akkor lehúzhatja magát. Még akkor is, ha csak a 10. fordulóban vagyunk.

Döntetlenszagú a meccs, a 17. a 15.-hez megy, a liga két legrosszabb formában lévő csapata meccsel. Kettejük legutóbbi összecsapásán 1-1-es döntetlen született, erre most is van esély. Mármint ugye az ikszre. Vagy nyernek a hazaiak?

A találkozó 15.30-kor kezdődik.

Tippem:

Kaiserslautern-Mönchengladbach X, 1. 

Portugál 2: miért ne?

A nagy kupázgatás közepette találtam valamit csütörtök estére is: ez pedig a nem túl színvonalas portugál másodosztály. Na, ezek a "meleg" meccsek, én mégis megnézem, hogy igazam lesz-e.

A nyolcadik Leixoes az ötödik Penafielt fogadja, két hasonlóan erős (vagy gyenge) csapatról van szó, ám a döntetlen mellett a pályaválasztó sikerét is esélyesnek tartom. Megint sürget az idő, hiszen 21.15-től indul a meccs. Úgyhogy én is sietek

Tippem:

Leixoes-Penafiel X, 1.

Nyert a Mallorca!

Erről van szó. A Mallorca egyszer cserben hagyott, de csak egyszer, hiszen másodjára már nem faragtam vele rá. A szigetlakók spanyol kupameccsen legyőzték a Sporting Gijónt, azaz szállították az általam előrejelzett eredményt. Bravó!

A találkozó első félidejében Cavenaghi duplájával már kettővel ment a hazai csapat, aztán Barral szépített, de a legvégső szó ismét a Mallorcáé lett. No, meg a kétgólos előny a két hét múlva sorra kerülő visszavágóra. Dzsezz.

Végeredmény:

Mallorca-Sporting Gijón 3-1 (2-0)

Gólszerző: Cavenaghi (12., 33.), Rubén (91.), ill. Barral (58.)

Tippem:

http://napituti.blogger.hu/2010/10/27/mallorca-ezt-most-ne-szurd-el

Mallorca, ezt most ne szúrd el!

"Kedvenc" csapatom, a Mallorca hívta fel magára ismét a figyelmemet, a spanyol Király Kupa aktuális fordulójában, szerda este a szigetlakók a Spoprting Gijónt látják vendégül. Nem is olyan régen egyszer már megbíztam a piros-feketékben, ám ők akkor egy tizenegyesgóllal odahaza véreztek el az Espanyol ellen a bajnokságban.

Kicsit olyan érzésem van, mint annak a futballistának, aki az előző meccsen büntetőt hibázott, most viszont megint odaáll. Tipikusan ilyen ez az eset. No, de felejtsük el a múltat, s higgyünk a Mallorcában.

Már csak azért is, mert a hazaiakat fűtheti a bosszúvágy, hiszen szeptemberben 2-0-ra kikaptak a riválistól - igaz, Gijónban - a La Ligában. Úgy vélem, a hétvégén Valenciában bravúrnyerő mallorcaiakat továbbviszi a lendület és a Getafe által megalázott Sporting ellen nem kap ki odahaza. 

A kétmeccses párharc első összecsapása 21 órakor kezdődik.

Tippem:

Mallorca-Sporting Gijón 1, X

Bunda, bunda, bunda!

A tökutolsó Hartberg nyolc (!) nyeretlen meccset követően legyőzte a negyedik Austria Lustenau együttesét az osztrák másodosztályban, ezzel fájdalmat okozott nekem és hűséges olvasóimnak.

Kezdhetném azzal, hogy a gyengécske hazaiak tizenegyessel, tehát 11-essel, azaz büntetővel szerezték meg a vezetést...Az eszem megáll ezekkel a tizenegyesekkel amúgy...

Meg azzal, hogy legutóbb kilenc meccsel ezelőtt, még augusztus 17-én nyert a hazai együttes - 15 forduló elteltével az volt az egyetlen sikere 3 döntetlen mellett. A Lustenau sokkal jobb formában volt: a 10 csapatos bajnokságban, az utóbbi időben a harmadik legjobb volt.

Biztos a tizenegyes. Nekem ez már fóbia!

És akkor 2-1-re nyer a Hartberg. Ez fájt!

Bunda, bunda, bunda! Tuti jelzett az UEFA ciripelője...

Szegény Paul polip, ha ezt látná!

Végeredmény: Harrtberg-Austria Lustenau 2-1 (Kolbl 19. - 11-esből, Omladic 38., ill. Boller 64.)   

Tippem:

http://napituti.blogger.hu/2010/10/26/ruccanjunk-at-a-sogorokhoz-de-azonnal

 

Ruccanjunk át a sógorokhoz, de azonnal!

A keddi kupanapon egyelőre nem kupameccset szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Ausztriában találtam magamnak megfelelő párosítást, ráadásul elég bátor ember lévén a másodosztályig süllyedtem.

És ez az igazi kihívás, jóllehet, nehéz a szívem Paul polip barátom és kollégám elvesztését követően. De biztosan ő is azt akarná, hogy menj és jósolj, jövendölj nekik, mert the show must go on.

Nos, én ennek teszek most eleget, s húzok egy nagyot: szerintem a negyedik Austria Lustenau idegenben nem veszít az utolsó Hartberg otthonában. Szegény TSV az elmúlt hat meccsén mindössze két döntetlenre volt képes, otthon pedig hét próbálkozásából csak a First Wient tudta megverni, még augusztus közepén.

Oké, idegenben az Austria sem veretes, de sokkal jobb csapat annál, hogy itt veszítsen. Még akkor is ezt mondom, ha az elmúlt két összecsapásukat ugyanebben a leosztásban a hazaiak nyerték...

A meccs 18.30-kor kezdődik, szóval sietni kell a tippekkel. Ha nyerünk, azt Paulnak ajánlom!

Tippem: TSV Hartberg-Austria Lustenau 2, X.  

Gyászolom a kollégám...

Elment, pontosabban elúszott az örök vizekre. Nincs már többé velünk, velem a jós, a hős. Paul polip életének harmadik évében hagyott itt minket egyszerű földi halandókat, nem jövendöl már többé a kis csápos jószág.

A futballvilág, s vele együtt én is gyászolom őt, mert még egy ilyen teremtmény nem születik a földre, az biztos. A kollégám nincs többé...

Isten nyugosztaljon kis kocsonyás tekintetű barátom...

Fogadjunk, hogy neked már jó.

Remek nap a Championshipben!

Az idő szűke miatt nem tudtam megmagyarázni, miért esett a Preston-Crystal Palace és a Swansea-Leicester angol másodosztályú meccsekre a választásom szombaton, de ez már talán nem is annyira fontos.

A végeredmények annál inkább: előbbit 4-3-as, utóbbi 2-0-s hazai sikert hozott, és mivel én mindkettőt 1,X-re vettem, ez kettős kötésben szép kis pénzt hozott a konyhára. Erre szoktam azt molndani, hogy juhhéj. És tényleg. Köszönet evribodri!

Végeredmények: 

Preston-Crystal Palace 4-3 (Parkin 13., 25., Treacy 36., Davidson 66. - 11-esből, ill. Garvan 20., Dorman 69., Vaughan 80. - 11-esből)

Swansea-Leicester 2-0 (Emnes 50., Siclair 92.)

Tippjeim:

http://napituti.blogger.hu/2010/10/23/irany-anglia

Irány Anglia!

Mivel ismét szorít az idő, kedves barátaim, szeretnék két villámtippel szolgálni.

A meccsek 16 órakor kezdődnek, úgyhogy gyorsan, gyorsan.

Tippjeim:

Preston-Crystal Palace 1,X (Championship).

Swansea-Leicester 1,X (Championship).

Hajrá!

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás